Ingrediënten
  • 600 gram grote garnalen, met schil
  • 12 verse limoenblaadjes, fijn gesnipperd
  • 1 rode chilipeper, zaadlijsten verwijdert en gesneden
  • 1 knoflookteen
  • 1 eetlepel vers gemalen gember
  • 1 theelepel gemalen kurkuma
  • Een snufje witte peper naar smaak
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • Dipsaus:
  • 2 rode chilipepers
  • 1 grote knoflookteen
  • 2 eetlepels vers gemalen gember
  • 3 eetlepels limoensap
  • 4 eetlepels vissaus
  • 2 eetlepels basterdsuiker
Maayke
20 min.
5 pers.
Ingrediënten
  • 600 gram grote garnalen, met schil
  • 12 verse limoenblaadjes, fijn gesnipperd
  • 1 rode chilipeper, zaadlijsten verwijdert en gesneden
  • 1 knoflookteen
  • 1 eetlepel vers gemalen gember
  • 1 theelepel gemalen kurkuma
  • Een snufje witte peper naar smaak
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • Dipsaus:
  • 2 rode chilipepers
  • 1 grote knoflookteen
  • 2 eetlepels vers gemalen gember
  • 3 eetlepels limoensap
  • 4 eetlepels vissaus
  • 2 eetlepels basterdsuiker

Zo maak je de lekkerste garnalen op de barbecue

Nu we vaker kunnen genieten van de zomerse temperaturen, halen we ook de barbecue steeds sneller tevoorschijn. Er gaat niets boven de geur van brandende houtskolen, sissend vlees op het rooster en het samenzijn met vrienden en familie in de tuin. In veel supermarkten kunnen we tegenwoordig terecht voor veel voorverpakte vleeswaren die geschikt zijn voor de barbecue. Maar heb je er ooit aan gedacht om garnalen op de barbecue te bereiden? Op deze simpele manier maak je de allerlekkerste garnalen voor op de barbecue!

Maak bij de garnalen ook deze Vietnamese dipsaus om het helemaal af te maken.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je het:

  • Meng in een grote kom de garnalen, limoenblaadjes, rode chili, knoflook, gember, kurkuma, witte peper en olie en meng voorzichtig met je handen. Houd even apart terwijl je de dipsaus maakt.
  • Om de dipsaus te maken, combineer alle ingrediënten voor de Vietnamese dipsaus in een kleine kom, samen met 75 milliliter water, roer goed door om de basterd suiker op te laten lossen.
  • Leg de garnalen op het barbecuerooster op hoog vuur en laat ze 5 minuten bakken. Draai ze één keer om, tot ze roze zijn, licht verkoold en ondoorzichtig.
  • Serveer de garnalen met de dipsaus, samen met een lege kom voor de gepelde schillen.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Romige spaghetti met citroengarnalen, knoflook en peper

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Good Housekeeping | Beeld: Videostill, YouTube Food Wishes