Gado-gado is goedkoop en snel klaar!
Gado-gado is een typisch Indonesisch groentegerecht. Het is een mengsel van groenten, een gekookt ei, pindasaus en kroepoek. Meestal wordt het geserveerd met rijst. Het recept is vooral heel populair, omdat het goedkoop en snel te bereiden is. Mocht je dit recept supersnel willen maken, dan kun je de dressing vervangen voor normale pindasaus uit de winkel.
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
- 400 gram kleine krielaardappeltjes
- 4 eieren, gekookt
- 400 gram tofu
- een halve Chinese kool
- 2 tomaten
- 1 hand radijsjes
- een halve komkommer
- 2 handen taugé
- 15 gram koriander
- kroepoek
Voor de saus
- 1 teen knoflook
- 50 gram suiker
- 120 gram pindakaas
- 1 rode peper
- sap van twee limoenen
- 2 theelepels vissaus
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 eetlepel tamarindepasta
Wat moet je doen?
- Maak de aardappeltjes schoon en kook ze in 15 minuten gaar in water met zout. Snijd ze vervolgens in plakjes.
- Snijd de tofu daarna in blokjes en bak ze vervolgens in 15 minuten in wat olie goudbruin. Breng ze op smaak met een beetje zout.
- Snijd de kool nu in dunne reepjes, de tomaat in partjes, de radijsjes in kwarten en de komkommer in plakjes. Breng ze op smaak met een snuf zout.
- Doe de kool in een vergiet en giet hier een waterkoker vol kokend water overheen.
- Begin nu met de saus: pel de knoflook en doe die met alle andere ingrediënten in een blender.
- Meng daarna de saus en de andere ingrediënten door elkaar en genieten maar!
Lees ook: Zo maakt chefkok Gordon Ramsay zijn overheerlijke bolognesesaus
Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: Jamie Oliver | Beeld: videostill Jamie Oliver