De eggspresso “is als mokka aan de steroïden”, zei Fleur Cassidy, de eigenaar van Karvan Coffee. Haar door familie gerunde branderij heeft een uitleg gepubliceerd hoe je de eggspresso kunt maken, zodat koffievrienden de creatie thuis kunnen maken en natuurlijk zijn wij de beroerdste niet, dus die hebben we even voor jullie vertaald. Het originele Engelstalige instructieblog vinden jullie overigens hier. Mocht je nou geen espresso-apparaat hebben, dan kan het ook vast wel prima met gewone koffie.
1. Kies je ei, gebruik je fantasie, er zijn heel veel speciale ei variaties rond deze tijd van het jaar. We gebruikten Cadbury Marvellous Creations Popping Candy and Beanies.
2. Snij de bovenkant eraf met een heet, nat mes. Wees voorzichtig en laat de hitte het meeste werk doen. Als het ei gebroken is dan valt de koffie eruit.
3. Zorg dat je een espressokopje hebt dat makkelijk in je ei past.
4. Gebruik je espresso machine om een dubbele espresso rechtstreeks in de eieren te gieten.
5. Geniet ervan met een lepel of met opgeschuimde melk er bovenop.
Een aantal winkels in Perth zullen de espresso’s in het weekend verkopen, zei Fleur Cassidy. En op Instagram zijn winkels te zien van Kopenhagen tot Brisbane die ze ook hebben. Probeer er zelf ook een te maken voor bijvoorbeeld een paasbrunch. Zou dat niet eggcellent zijn? En onthoud bovendien dat chocola goed voor je is, mits je het natuurlijk wel met mate eet. Ons meest recente artikel over de gezondheidsvoordelen van chocola vind je trouwens hier. Bekijk op je gemak ook nog even het leuke en handige instructiefilmpje:
Wij wensen iedereen in ieder geval Vrolijk Pasen en heel veel chocola- en koffiegenot natuurlijk!
Pagina 2/2
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.