Voor deze smeuïge muffins heb je maar één beslagkom nodig
Bind je keukenschort maar voor, want deze banaan-chocolade muffins wil je vast en zeker maken. Ze zijn niet alleen heerlijk fudgy en rijk aan chocolade, ook zijn ze een tikkeltje gezonder dan een standaard gebakje. Goede reden om er zo veel van te eten als je wilt, toch? Wij vinden in ieder geval van wel en duiken meteen de keuken in.
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.
Zo maak je de muffins:
- Verwarm de oven voor op 175?. Doe de papieren muffinvormpjes in de muffinbakvorm.
- Prak de banaan met het ei samen in een beslagkom. Voeg daarna de baksoda, suiker, siroop, notenboter, zout, vanille en olie toe en meng alles goed door. Doe daarna de cacaopoeder bij het mengsel en roer opnieuw.
- Roer de havervlokken door het beslag en voeg dan beetje bij beetje het meel toe. Het beslag moet stevig en vochtig blijven. Wordt het te droog, voeg dan een scheutje water of melk toe. Blijft het te vochtig, voeg dan extra meel toe.
- Voeg de chocolate chips toe aan de kom en roer alles nog één keer door.
- Verdeel het beslag over de muffinvormpjes. Vul ze bijna tot aan de rand van het vormpje. Bestrooi met extra chocolate chips.
- Bak de muffins 25-30 minuten in de oven. Ze moeten dan zijn goed zijn gerezen en een tandenstoker moet schoon uit het midden van de muffins komen.
- Laat 5 minuten in de bakvorm afkoelen. Verplaats de muffins dan in het papieren vormpje naar een rooster en laat ze daar verder afkoelen.
- Eet smakelijk!
- Tip: je kunt de muffins 4-5 dagen bewaren op kamertemperatuur in een goed afgesloten trommel.
Ook lekker: pure chocolade bananenbrood
Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: Minimalist Baker | Beeld: Videostill Minimalist Baker