Wij watertanden nu al
Als het buiten erg koud is, kunnen we er des te meer van genieten om tussen de middag wat warms te eten. Een tomatensoep gaat er altijd wel in, een tosti lusten we ook altijd wel en ook een omelet vinden we heerlijk. Wil je echter eens wat anders dan een omelet ham/kaas? Maak dan eens deze overheerlijke frittata met prei en ricotta!
Wat heb je nodig voor twee personen?
- 3 eieren
- 1 prei, gesneden in halve ringen
- 2 eetlepels boter
- 2 eetlepels volle ricotta
- 2 eetlepels Parmezaanse kaas, geraspt
- 2 eetlepels cheddar kaas, geraspt
- halve theelepel citroensap
- zout en peper naar smaak
Wat moet je doen?
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Smelt de boter in een koekenpan die geschikt is voor de oven.
- Doe de prei in de pan en karamelliseer deze.
- Doe de ricotta in een kommetje en voeg de Parmezaanse kaas, cheddar kaas, citroensap en een beetje peper toe. Roer dit vervolgens tot een geheel.
- Klop de eieren in een kommetje, voeg eventueel wat zout en peper toe en klop deze vervolgens los en schenk het eiermengsel over de prei heen.
- Bak dit even en verdeel daarna het ricottamengsel met een eetlepel op het ei.
- Zet de koekenpan 8 á 10 minuten in de oven.
- Laat de frittata even afkoelen en het is tijd om te genieten!
Lees ook: Zo maak je een omelet-tosti
Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: Laura in the Kitchen | Beeld: videostill