Zo heb je sperziebonen nog nooit gegeten!
Ben je nog op zoek naar een lekker bijgerecht voor bij de aardappeltjes en het stukje vlees? Dan zit je met deze sperziebonensalade helemaal goed. Op deze manier heb je sperziebonen nog nooit gegeten!
Dit heb je nodig (voor 4 personen)
- 1 kilo verse sperziebonen, gewassen en gedopt
- 500 gram cherrytomaten, gehalveerd
- 1/2 ui, fijngesneden
- 250 gram bacon, gebakken en in stukjes
- 100 gram fetakaas, verkruimeld
Voor de balsamicodressing
- 2 eetlepels citroensap
- 2 eetlepels balsamico-azijn
- 60 ml olijfolie
- zout en peper naar peper
Zo maak je het:
- Breng een ruime pan met water en een beetje zout aan de kook. Doe de helft van de sperziebonen in de pan en kook deze in 3-5 minuten zacht.
- Zet ondertussen een grote kom met ijswater neer. Plaats de sperziebonen na het koken onmiddellijk in de kom met ijswater. Laat ze hier een paar minuutjes in zitten en laat ze dan uitlekken op keukenpapier.
- Herhaal het proces met de resterende sperziebonen.
- Vul een kom met gehalveerde cherrytomaten en de ui en voeg hier de uitgelekte sperziebonen aantoe.
- Maak de dressing door balsamico-azijn, citroensap, olijfolie, zout en zwarte peper door elkaar te mengen.
- Giet de dressing over de sperziebonen heen en schud het geheel goed door elkaar. Garneer met de gebakken bacon en de verkruimelde kaas.
Dit bericht bewaren? Pin hem op Pinterest!
Bron: TipHero | Beeld: Pexels