En ook nog eens boordevol eiwitten!
Pasta is een heerlijk veelzijdig gerecht, dat je elk seizoen kunt eten. Warm en romig tijdens koude dagen, fris en licht tijdens warme dagen. Deze frisse lentepasta met kip, citroen en ricotta is smaakvol, en bevat een flinke portie eiwitten. Ideaal dus als je je gaat uitleven in de sportschool!
Eenvoudig en smaakvol
De kracht van een goede pasta zit ‘m vaak in de eenvoud. Simpele ingrediënten die gezamenlijk goed tot hun recht komen. De salie geeft dit gerecht een licht bittere, kruidige smaak. Het past perfect bij vis en gevogelte, dus perfect voor deze pasta met kip. Ricotta is een zachte en frisse Italiaanse kaas, die zorgt voor een lekker romige structuur. Voor dit gerecht kun je verschillende soorten pasta gebruiken, dus ga vooral voor je persoonlijke favoriet. Mocht je eens iets anders willen proberen dan kipfilet, kan je dit ook goed vervangen door pancetta. Dit zoutige varkensvlees geeft je pasta weer een heel andere smaak, dus ideaal om lekker mee te variëren.
Zo maak je ‘m:
- Boen de schil van één citroen schoon, en rasp de schil. Pers vervolgens beide citroenen uit.
- Roer de pecorino door het citroensap.
- Snijd de salie fijn, en de kipfilet in reepjes.
- Verhit twee eetlepels olijfolie en bak hierin de helft van de gesneden salie samen met de kipfiletreepjes.
- Snijd de courgette en bak deze twee minuutjes mee met de kipfilet. Voeg de citroensap, zout en peper toe.
- Kook de pasta volgens de verpakking beetgaar, en giet het af.
- Verhit nog wat olijfolie, en bak hierin de rest van de salieblaadjes. Laat een beetje over door garnering.
- Doe de pasta met citroensap erbij in de pan.
- Doe de kaas bij de kipfiletreepjes.
- Serveer het gerecht op warme borden, schep eerst de pasta op het bord. Verdeel daarna de ricotta en als laatste de salie voor de garnering.
- Smullen maar!
Lees ook: Recept: snelle pasta met zalm en spinazie
Dit recept bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: Boodschappen.nl | Beeld: Adobe Stock