Ingrediënten
  • 2 middelgrote komkommers
  • 1 eetlepel rode ui, fijngehakt
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 theelepel suiker
  • 1 theelepel sojasaus
  • 1 theelepel rijstazijn
  • 1/2 theelepel sesamolie
  • 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes
  • Rode pepervlokken, naar smaak
Sanne
15 min.
2-4 pers.
Ingrediënten
  • 2 middelgrote komkommers
  • 1 eetlepel rode ui, fijngehakt
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 theelepel suiker
  • 1 theelepel sojasaus
  • 1 theelepel rijstazijn
  • 1/2 theelepel sesamolie
  • 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes
  • Rode pepervlokken, naar smaak

Deze salade zet je binnen een kwartier op tafel 

Een frisse salade gaat er altijd wel in. Deze gebroken komkommersalade, met een heerlijke dressing van sojasaus en rijstazijn, is ook nog eens hartstikke gezond. Ideaal voor de lunch, maar ook prima in de avond als je een lichte maaltijd zoekt. Enne, binnen een kwartier staat-ie al op tafel!  

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de komkommersalade: 

  • Gebruik een vleeshamer of deegroller om de komkommers kapot te maken. 
  • Snijd de komkommer in hapklare stukjes en doe deze in een grote kom.
  • Voeg de rode ui, zout en suiker toe en meng alles door elkaar.
  • Meng de sojasaus, rijstazijn en sesamolie in een kleine kom.
  • Sprenkel de dressing over de komkommers en schep goed door elkaar.
  • Garneer de salade met geroosterde sesamzaadjes en rode pepervlokken.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: In of buiten je koelkast? Dit is hoe je komkommers het best kunt bewaren

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Videostill Tasty