En je hebt maar vijf ingrediënten nodig!
Wij zijn dol op versgebakken scones, maar willen er niet altijd te veel werk en moeite in steken. Gemak dient de mens en daarom waren we maar al te blij toen we dit sconesrecept tegenkwamen. Met slechts vijf ingrediënten maak je scones om je vingers bij af te likken.
Wat heb je nodig voor 8 á 12 scones?
- 390 gram zelfrijzend bakmeel
- 240 milliliter slagroom + 20 milliliter slagroom
- 240 milliliter 7UP
- 1 eierdooier
- snufje zout
Wat moet je doen?
- Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Zeef de bloem in een kom en voeg er een snufje zout aan toe, roer dit door elkaar.
- Schenk 240 milliliter slagroom en de 7UP bij de bloem en roer dit rustig door elkaar tot er een kruimelig deeg ontstaat. Kneed het daarna tot een geheel. Laat het deeg vervolgens 10 minuten rusten.
- Bestuif een werkoppervlak met een beetje meel en rol hier het deeg over uit tot een dikte van 2,5 á 3 centimeter.
- Steek met een uitsteekvormpje scones uit het beslag, de hoeveelheid scones hangt af van hoe groot je uitsteekvorm is.
- Leg de scones op de bakplaat. Doe de eierdooier in een kommetje en schenk er 20 milliliter slagroom bij. Klop dit met een vork tot een geheel en smeer de bovenkant van de scones met het eimengsel in.
- Bak de scones in 10 á 15 minuten gaar.
- Serveer de scones met opgeklopte slagroom of mascarpone en jam. Geniet ervan!
Variatietip: maak je graag scones met rozijnen? Vervang de 7UP door Ginger Ale en voeg een handje rozijnen toe.
Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: The internet Chef | Beeld: Pxhere