De lekkerste frikandelbroodjes maak je zo!
Wij zijn vast niet de enigen die heerlijk kunnen genieten van een frikandelbroodje in de pauze. Meestal kopen we die bij de supermarkt, maar helaas bevatten deze broodjes nog een heleboel troep die je eigenlijk niet wilt hebben. Dus waarom maak je ze niet zelf?
De frikandel zoals wij hem allemaal kennen werd in 1954 geïntroduceerd in Dordrecht door slagersknecht Gerrit de Vries. Hij verkocht gehaktballen aan de horeca, maar moest door een wijziging in de warenwet zijn product opeens veranderen. Omdat zijn product zo in de smaak viel bij zijn klanten en hij het recept niet wilde veranderen, paste hij de vorm maar aan; van een bal naar een wordt. De frikandel was geboren! Tegenwoordig is de snack niet meer weg te denken uit ons land. Ook de frikandelbroodjes zijn razendpopulair en vanaf nu kun je die heel makkelijk zelf maken!
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Haal de frikandellen uit de vriezer en laat ze minstens twee uren ontdooien. Snijd ze daarna door de helft.
- Spreid de plakjes bladerdeeg uit op een vlak oppervlak en leg op ieder plakje een halve frikandel (je hebt dus niet alle plakjes bladerdeeg nodig).
- Spuit wat curry om de frikandel heen.
- Pak een ander velletje bladerdeeg en snijd hier vijf inkepingen in. Let er hierbij op dat je ruimte aan de zijkanten overlaat! Leg het velletje met de inkepingen over de frikandel heen.
- Snijd de zijkanten van het bladerdeeg eraf en druk rondom aan met een vork.
- Breek een ei in een kommetje en klop goed op. Besmeer de broodjes met het ei en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak twintig minuten in de voorverwarmde oven.
Beeld: Videostill