Frikandelbroodjes uit de Airfryer zijn heerlijk!
Frikandelbroodjes zijn niet meer uit het Nederlandse straatbeeld weg te denken. In elke supermarkt liggen de schappen vol met deze heerlijke, warme broodjes. Maar wat als wij je vertellen dat je deze broodjes heel gemakkelijk zelf kunt maken? Je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig en in de Airfryer zijn ze zo klaar!
Heb je geen Airfryer thuis? Dan kunnen ze ook 20 minuten in de oven op 200 graden.
Dit heb je nodig:
- 4 bevroren frikandellen
- 16 plakken bladerdeeg
- 8 eetlepels currysaus
- 1 ei
Zo maak je ze:
- Haal de frikandellen uit de vriezer en laat ze minstens twee uren ontdooien. Snijd ze daarna door de helft.
- Gebruik je de oven in plaats van een Airfryer? Verwarm deze dan nu voor op 200 °C.
- Spreid de plakjes bladerdeeg uit op een vlak oppervlak en leg op ieder plakje een halve frikandel.
- Spuit wat curry om de frikandel heen.
- Pak een ander velletje bladerdeeg en snijd hier vijf inkepingen in. Let er hierbij op dat je ruimte aan de zijkanten overlaat! Leg het velletje met de inkepingen over de frikandel heen.
- Snijd de zijkanten van het bladerdeeg eraf en druk rondom aan met een vork.
- Zet de Airfryer aan op 180 graden.
- Breek een ei in een kommetje en klop goed op. Besmeer de broodjes met het ei en leg ze in de Airfryer. In de oven kun je ze op een met bakpapier beklede bakplaat leggen.
- Bak de frikandelbroodjes 15 minuten in de Airfryer.
- In de voorverwarmde oven moeten de broodjes 20 minuten bakken.
- Geniet ervan!
Lees ook: 8 etenswaren die je vanaf nu nooit meer in de supermarkt moet kopen
Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Beeld: videostill, YouTube