Ingrediënten
  • Koopmans mix voor chocoladecake met stukjes chocolade
  • 4 eieren
  • 200 gram boter
  • 1 theelepel espessopoeder
  • 230 gram boter
  • 550 gram poedersuiker
  • 120 milliliter slagroom
  • 1/4 theelepel espressopoeder
  • Snuf zeezout
  • Geraspte chocola, om te garneren
  • Chocoladesiroop, om te garneren
Tjitske
90 min.
12-18 pers.
Ingrediënten
  • Koopmans mix voor chocoladecake met stukjes chocolade
  • 4 eieren
  • 200 gram boter
  • 1 theelepel espessopoeder
  • 230 gram boter
  • 550 gram poedersuiker
  • 120 milliliter slagroom
  • 1/4 theelepel espressopoeder
  • Snuf zeezout
  • Geraspte chocola, om te garneren
  • Chocoladesiroop, om te garneren

Deze frappuccino cupcakes zijn perfect voor Starbucks-lovers

Zwarte koffie? Bah! Jij drinkt veel liever een frappuccino van de Starbucks, lekker zoet en koud! Of houd jij sowieso van koffie en zie je frappuccino’s als zoete lekkernij? Hoe het ook zij, deze cupcakes zijn gebaseerd op het populaire drankje van de Starbucks en zien er dus ook erg vrolijk uit, met dezelfde groene rietjes als de bekende koffieketen. 

Ben jij ook zo dol op Starbucks?

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de cupcakes:

  • Verwarm de oven voor op 180 °C en zet 18 (groene) muffinvormpjes klaar.
  • Doe de cakemix met de eieren, boter en het espressopoeder in een grote kom en meng dit goed. Voeg de stukjes chocolade toe en meng weer.
  • Verdeel de cakemix over de muffinvormpjes en bak ze in ongeveer 20 minuten gaar. Check met een satéprikker of de cakejes gaar zijn.
  • Laat de cupcakes afkoelen en maak ondertussen de botercrème.
  • Mix met een handmixer de 230 gram boter met de helft van de poedersuiker tot een egaal geheel. Voeg dan de andere helft van de suiker, de slagroom het espressopoeder en wat zout toe en meng weer tot een luchtig mengsel.
  • Doe de botercrème in een plastic zakje en knip hier het puntje vanaf of gebruik een echte spuitzak om de botercrème op de cakejes te spuiten.
  • Druppel een beetje chocoladesiroop over de cupcakes en garneer met chocoladeschaafsel.
  • Knip groene rietjes door de helft en steek deze in de cupcakes om een Starbucks-effect na te bootsen.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Recept: cheesecake met witte chocolade, Baileys en Maltesers

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill