Wat een smaaksensatie
Als we iets van de Fransen kunnen leren, is het wel om te koken. Franse cuisine is iets prachtigs en heerlijks:Bœuf bourguignon, Coq au vin of Entrecote Bordelaise. Een kundige Franse chef-kok schudt het uit de mouw alsof het niets is. Gelukkig is niet alles op culinair gebied hogere wiskunde en kunnen we best een uiensoepje á la de Fransen maken.
Zo maak je het:
- Gebruik een grote pan met een dikke bodem voor het bereiden van de uien.
- Doe de boter in de pan samen met de olijfolie en laat het op middelhoog vuur smelten.
- Doe de uien en knoflook in de pan zodra de boter en olijfolie zijn verhit. Laat de uien vijf minuten koken alvorens te roeren.
- Laat de uien na het omroeren nog vijf minuten koken. Voeg een vierde theelepel zout toe en een halve theelepel suiker en roer goed. De suiker en zout helpen om de uien om te karameliseren.
- Laat de uien opstaan tot de uien bruin en zacht zijn.
- Voeg de bloem toe en laat de bloem oplossen. Doe daarna de brandy en bouillon in de pan en voeg zout en peper naar smaak toe. Breng het aan de kook en haal de pan daarna van het vuur.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd zoveel plakjes van het stokbrood als gewenst en plaats deze in de voorverwarmde oven. Laat ze hier tien minuten in garen.
- Plaats de broodplakjes op de bodem van een grote ovenschaal. Schenk de uiensoep in de schaal. Het brood vervolgens naar boven drijven. Verdeel over de broodjes de kaas.
- Plaats de ovenschaal in de oven en bak het 20 tot 25 minuten.
Lees ook: Mjammie: zo maak je een heerlijke witte aspergesoep
Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: Epicurious | Beeld: Videostill YouTube Alex French Guy Cooking