Ingrediënten
  • 450 gram kipgehakt
  • 65 gram gruyère + 265 gram voor de kaaussaus
  • 55 gram panko broodkruimels
  • 30 gram verse peterselie, fijngehakt
  • 1 ei
  • 1 theelepel zout + 1 theelepel voor de kaassaus
  • 1 theelepel peper + 1 theelepel voor de kaassaus
  • 2 eetlepels ongezouten boter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 grote uien, in plakjes gesneden
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 475 milliliter runderbouillon
  • 1 theelepel verse tijm, fijngehakt
redacteur
75 min.
5 pers.
Ingrediënten
  • 450 gram kipgehakt
  • 65 gram gruyère + 265 gram voor de kaaussaus
  • 55 gram panko broodkruimels
  • 30 gram verse peterselie, fijngehakt
  • 1 ei
  • 1 theelepel zout + 1 theelepel voor de kaassaus
  • 1 theelepel peper + 1 theelepel voor de kaassaus
  • 2 eetlepels ongezouten boter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 grote uien, in plakjes gesneden
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 475 milliliter runderbouillon
  • 1 theelepel verse tijm, fijngehakt

Een heerlijk eenpansgerecht

Gehaktballetjes in tomatensaus is een klassiek Spaans gerecht dat vrijwel iedereen wel kent. Maar heb je ook al eens gehaktballetjes in in Franse uien-kaassaus gegeten? Wij ook niet, tot voor kort. We maakten deze Franse gehaktballen-variant vorige week voor het eerst en we hebben de pan tot op de bodem uitgelepeld.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de Franse uien-gehaktballetjes in kaassaus:

  • Verwarm de oven voor op 225 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Doe de kip, gruyère, broodkruimels, peterselie, het ei, zout en de peper in een kom en meng. Vorm van dit mengsel 15 gehaktballen en leg deze op de bakplaat. Bak de gehaktballetjes in de oven gaar in circa 25 minuten.
  • Maak intussen de saus. Verhit de boter en olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de uien toe en bak deze zacht en glazig, in ongeveer 25 minuten. Roer regelmatig. Doe vervolgens de knoflook erbij en bak 1 minuut mee. Voeg de bouillon, tijm en wat zout en peper toe en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur laag en laat de saus wat indikken (10 minuten).
  • Voeg de gehaktballetjes toe aan de saus en strooi de gruyère erover. Doe een deksel op de pan en laat de kaas smelten.
  • Garneer met tijm en serveer de Franse uien-gehaktballetjes met kaassaus warm.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: De lekkerste Zweedse gehaktballetjes maak je gewoon zelf in de oven

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Jo Cooks | Beeld: Videostill