Voor de vulling:
- Maak de appels schoon en snijd deze in acht parten en verwijder het klokhuis. Haal de schil niet van de appel. De schil zit boordevol pectine, wat ook in jam zit, en zorgt ervoor dat de appels beter combineren met de karamel.
- Doe de boter en suiker in koekenpan die geschikt is voor de oven en zet dit op een middelhoog vuur. Let op! Roer niet door de pan om suikerkristallen te voorkomen.
- Leg de appels met de schil naar beneden in de pan wanneer de suiker is veranderd in karamel.
- Laat de appels op een laag vuur voor ongeveer 10 tot 15 minuten sudderen, zodat de appels zacht worden.
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Laat de appels vervolgens vijf minuten afkoelen.
- Leg daarna het deeg over de koekenpan. Vouw de rand van het deeg naar binnen en maak hier een plooi van. Druk het deeg daarna tegen rand aan, zodat het sap van de appels niet uit de pan bubbelt.
- Plaats de pan in de oven voor ongeveer 20 minuten.
- Leg een bord dat groter is dan de koekenpan bovenop de pan en draai de pan om, zodat de appels bovenop liggen. Vergeet niet om dit met ovenhandschoenen aan te doen!
- Serveer de tarte tatin met slagroom.
Probeer ook:
- Heerlijk: smeuïge appelkruimelcake
- Zo bak je een heerlijke appeltaart in de airfryer
- Deze knoedels bevatten maar een paar ingrediënten en smaken als appeltaart
Bron: Entertaining with Beth | Beeld: videostill
Pagina 2/2