Wij watertanden nu al!
Tarte Tatin, oftewel de appeltaart op z’n kop, is voor de zoetekauw een geschenk uit de hemel. Het gerecht bestaat dan wel uit een paar ingrediënten, maar het is een goddelijke combinatie. Wil jij dit smaakpapillen strelende toetje maken? Lees dan snel verder.
Wat heb je nodig?
Voor het deeg:
- 270 gram bloem
- 240 gram boter
- 120 milliliter koud water
- 25 gram suiker
- Anderhalve theelepel zout
Voor de vulling:
- 60 gram boter
- 200 gram witte suiker
- 5 appels
Wat moet je doen?
Voor het deeg:
- Doe de bloem, suiker en zout in een kom. Roer dit even door.
- Snijd de boter in kleine stukjes en voeg dit aan de bloem toe. Kneed het vervolgens tot een kruimelig geheel.
- Schenk voorzichtig en beetje bij beetje het water bij het deeg en roer dit continu tot er een mooi deeg ontstaat.
- Bestuif je werkblad vervolgens met wat bloem en rol het deeg daarop uit. Rol het deeg net wat groter uit dan de koekenpan is.
- Zet het deeg vervolgens in de koelkast.
Tip: heb je niet veel tijd om zelf deeg te maken? Je kunt ook bladerdeeg gebruiken.
Pagina 1/2