Want liefde gaat door de maag!
Wil jij dit weekend een lekkere dessertcake op tafel zetten om Moederdag te vieren? Met dit heerlijke recept met frambozen en honing scoor je hoe dan ook punten. De pistachenootjes bovenop zorgen voor een lekkere crunch, en gaan goed samen met de zachte structuur van de frambozen.
Zo maak je deze heerlijke cake:
Ondanks dat deze taart een dessertcake wordt genoemd, is het een heerlijke taart die je op elk moment van de dag kunt eten. Perfect geschikt voor Moederdag onder het genot van een kopje thee. In dit recept wordt gebruikgemaakt van cups, een Amerikaanse kookmaat. Mocht je vaker gebruikmaken van Amerikaanse recepten, dan kan je een setje kopen om goed af te meten. Vaak is dit een setje maatlepels en cups aan een ringtje. Zo weet je altijd zeker dat je de juiste hoeveelheid hebt afgemeten! Voor het gemak hebben we de in dit recept ook de Nederlandse kookmaat in milliliters erbij gezet.
Zo maak je deze heerlijke cake:
- Klop 2 cups (480 milliliter) dikke room, in het Engels ‘clotted cream’, samen met 1 eetlepel poedersuiker tot een middelmatig stevige crème.
- Voeg 2/3e van de frambozen toe aan de crème. Klop tot de frambozen grofgehakt zijn en gelijkmatig verdeeld over de crème.
- Snijd de cakes horizontaal doormidden, en verwarm de honing een beetje.
- Leg de eerste laag cake op een mooi dienblad waar je de cake ook op wilt serveren. Besmeer de eerste cake met honing, en verdeel daarna een kwart van de crème met framboos over de cake.
- Herhaal deze stappen tot de cakes op zijn, en zorg dat je eindigt met een royale laag van de crème.
- Verdeel de overgebleven frambozen over de taart.
- Hak de pistachenootjes fijn en strooi dit over de taart.
- Smullen maar!
Ook lekker: Deze banoffee taart maak je met maar 5 ingrediënten!
Dit recept bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: Taste | Beeld: Pixabay