Dit bijzondere recept uit Taiwan gaat viral en wij willen het ook wel proberen
Het schijnt een typische lekkernij te zijn in Taiwan, maar wij kenden hem nog niet: een zoete aardappel die eerst goed gebakken wordt en vervolgens een nachtje in de vriezer wordt gelegd. Het resultaat? Een heerlijk zoet en romig ‘ijsje’, en dat terwijl je eigenlijk alleen maar groente eet! Te mooi om waar te zijn? Wij geven het zeker een kans.
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.
Zo maak je een ijsje van een zoete aardappel:
- Gebruik het liefst lange en dunne zoete aardappelen en kies een zo zoet mogelijke variant (die met oranje of die met een witte binnenkant).
- Was de zoete aardappelen goed, maar schil ze niet.
- Leg de zoete aardappelen op een ovenrooster en bak 40-60 minuten in de oven op 230°C. De aardappelen zijn klaar als de schil los begint te laten van de binnenkant en hol klinkt. De aardappel moet een beetje naar karamel ruiken.
- Laat de zoete aardappelen afkoelen op een rooster. Leg ze in een vriezerzakje zodra ze volledig zijn afgekoeld.
- Plaats de zoete aardappelen minstens 4 uur (of een nachtje) in de vriezer.
- Wanneer je een ijsje wilt eten, laat de zoete aardappel dan 10 minuten ontdooien op kamertemperatuur of stop ‘m 30 seconden in de magnetron.
- Serveer koud en eet hem uit het vuistje.
@chez_jorge freezing after baking halves the calories too ?
Lees ook: Diëtist geeft duidelijkheid: hoe gezond is zoete aardappel eigenlijk?
Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: Chez Jorge | Beeld: Unsplash