Een makkelijke manier om je eigen focaccia te maken
Het maken van een focaccia lijkt misschien veel werk, maar dat valt in de praktijk reuze mee. Dit focaccia brood maak je namelijk gewoon in een gietijzeren pan! Wij maken dit brood met rozemarijn en zout, maar voeg gerust wat olijven of zongedroogde tomaten toe voor extra smaak. Even in de oven en klaar is Kees!
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.
Zo maak je het brood:
- Meng in een grote kom het lauwwarme water en de gist. Laat 5 minuten staan tot het schuimig en geurig is.
- Voeg de bloem, het zout en 1 eetlepel olijfolie toe aan het gistmengsel. Roer met een rubberen spatel totdat de bloem volledig is opgenomen.
- Haal het deeg uit de kom en leg op een met bloem bestrooid oppervlak.
- Breng over naar een licht met bloem bestoven oppervlak en kneed 10 tot 12 keer, tot het glad is, bestrooi met meer bloem als het deeg plakkerig is. Vorm het deeg tot een bal.
- Vet een Ø 20 centimeter gietijzeren koekenpan in met 1 eetlepel olijfolie.
- Leg het deeg in de pan en spreid het met licht geoliede handen voorzichtig uit tot het de bodem van de pan bedekt. Druk met je vingertoppen om kleine inkepingen in de bovenkant van het deeg te maken.
- Dek de pan af met een schone theedoek en laat het deeg 1 uur rijzen op een warme plaats.
- Verwarm de oven voor op 190 °C.
- Besprenkel de bovenkant van het deeg met 2 eetlepels olijfolie en bestrooi met de rozemarijn, peterselie en rode chilivlokken.
- Doe de focaccia in de oven en bak 25 tot 30 minuten, of tot het brood goudbruin is. Laat 10 minuten afkoelen in de pan en besprenkel met de resterende eetlepel olijfolie voordat je het in plakjes snijdt en serveert.
- Serveer eventueel met extra vergine olijfolie en balsamicoazijn om te dippen.
- Genieten ervan!
Ook lekker: Italiaanse hartige taart met gerookte kip
Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: Tasty | Beeld: Videostill