Twee werelden komen samen in deze pasta-ovenschotel
Soms ben je aan het twijfelen tussen twee wereldkeukens: willen we vandaag Italiaans of Mexicaans eten? Met deze heerlijke pasta-ovenschotel hoef je niet meer te kiezen; hij bevat namelijk zowel Mexicaanse kip als pasta. En dat is een hemelse combinatie!
Dit heb je nodig:
- 225 gram fusili, ongekookt (een andere pastasoort kan ook worden gebruikt)
- 240 milliliter tomatensalsa
- 230 gram zure room
- 1 eetlepel tacokruiden
- 1 blikje mais, 425 gram uitgelekt
- 1 blikje zwarte bonen, 425 gram, uitgelekt en afgespoeld
- 250 gram gerookte kip, in stukjes gescheurd
- 100 gram geraspte kaas naar keuze
- verse koriander
Zo maak je het:
- Kook de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat uitlekken en afkoelen.
- Verhit de oven voor op 175 graden. Doe de salsa, zure room en tacokruiden in een grote kom en roer het geheel goed door elkaar. Voeg dan de gekookte pasta toe en bedek alle pasta met de saus.
- Voeg dan de mais, zwarte bonen, kip en de kaas toe. Houd een beetje kaas over. Hussel het geheel door elkaar en doe het in een ovenschaal. Sprenkel de resterende kaas over de ovenschotel.
- Dek de ovenschotel af met vershoudfolie en bak 20 minuten. Haal de folie eraf en bak nog 5 tot 10 minuten totdat de kaas bubbelt. Serveer direct.
Lees ook: Zo maak je heel makkelijk een ontzettend lekkere bloemkoolovenschotel
Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: The Girl Who Ate Everything | Beeld: Pexels