Ingrediënten
  • Voor de passievruchtcurd:
  • 250 gram diepvries passievrucht (ontdooid)
  • Sap van een halve limoen
  • 150 gram ongezouten roomboter
  • 175 gram suiker
  • 6 eierdooiers
  • Voor de limoenmousse:
  • 250 milliliter slagroom
  • 2 eiwitten
  • 8 gram vanillesuiker
  • Rasp van 2 limoenen
  • Sap van 2 limoenen
  • 1 blaadje gelatine
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Voor de passievrucht romanoff:
  • 200 milliliter slagroom
  • 25 gram suiker
  • 4 passievruchten
  • 2 shotglaasjes wodka (meer of minder naar smaak)
  • 100 milliliter passievruchtsap
  • Voor de meringue:
  • 4 eiwitten
  • 40 gram poedersuiker
  • 225 gram kristalsuiker
  • 75 milliliter water
Sara Bergsma
4 + 15 min.
6 pers.
Ingrediënten
  • Voor de passievruchtcurd:
  • 250 gram diepvries passievrucht (ontdooid)
  • Sap van een halve limoen
  • 150 gram ongezouten roomboter
  • 175 gram suiker
  • 6 eierdooiers
  • Voor de limoenmousse:
  • 250 milliliter slagroom
  • 2 eiwitten
  • 8 gram vanillesuiker
  • Rasp van 2 limoenen
  • Sap van 2 limoenen
  • 1 blaadje gelatine
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Voor de passievrucht romanoff:
  • 200 milliliter slagroom
  • 25 gram suiker
  • 4 passievruchten
  • 2 shotglaasjes wodka (meer of minder naar smaak)
  • 100 milliliter passievruchtsap
  • Voor de meringue:
  • 4 eiwitten
  • 40 gram poedersuiker
  • 225 gram kristalsuiker
  • 75 milliliter water

Een feestje in je mond!

Fan van de Pornstar Martini? Met dit recept transformeren we de iconische cocktail in een sensationeel dessert, waarmee je ongetwijfeld hoge ogen zult gooien tijdens het kerstdiner. Zo creëer je pas écht een onvergetelijke kerst! 

Veel ingrediënten

Bij deze geven we alvast een kleine waarschuwing vooraf: dit dessert bestaat uit verschillende onderdelen, waardoor je veel ingrediënten nodig hebt voor de bereiding. Het kost je dus even de nodige voorbereiding, maar het resultaat is het dan ook dubbel en dwars waard!

Passievruchtcurd

Begin met de bereiding van de passievruchtcurd door de passievruchtpulp, limoensap, suiker en roomboter te smelten in een kom boven een pan met kokend water. Als alles gesmolten is, voeg je vervolgens de eidooiers toe en roer je geduldig gedurende 20-25 minuten totdat het mengsel de consistentie van yoghurt bereikt. Laat het geheel afkoelen in de koelkast.

Limoenmousse

Ga verder met de bereiding van de limoenmousse door slagroom stijf te kloppen in een kom. Klop ook de eiwitten met vanillesuiker tot een stevig mengsel in een aparte kom. Laat het gelatineblaadje even weken in koud water en zet vervolgens een steelpannetje op laag vuur. Doe hierin het limoensap en -rasp, maar zorg dat het niet kookt. Voeg ook het gelatineblaadje toe en meng met een garde totdat deze is opgelost. Zet dan het vuur uit en doe de slagroom en de eiwitten in bij het limoenmensel. Voeg ook het vanille-extract toe en meng weer goed door. Zet het geheel vervolgens voor minimaal twee uur in de koelkast.

Passievrucht romanoff

Ga verder met de passievrucht romanoff door slagroom en suiker op te kloppen. Haal de pulp uit de passievrucht en meng dit met wodka, passievruchtsap en het slagroom-suikermengsel. Zet dit in de koelkast en roer het voor gebruik goed door.

Meringue

Tot slot kun je beginnen met de meringue. Verwarm eerst de oven voor op 100°C en mix vervolgens de eiwitten met poedersuiker stijf in een kom. Doe in een steelpannetje de kristalsuiker met water. Als de suiker is opgelost verwarm je het tot 121°C. Giet de suikersiroop bij de opgeklopte eiwitten en klop dit totdat het een stevig, glanzend geheel is. Doe dit geheel vervolgens in een spuitzak en spuit hiermee zes vormen ter grootte van de bovenkant van de glazen die je gaat gebruiken. Zet dit ongeveer drie uur in de oven.

Bijna klaar

Nu je alle onderdelen hebt bereid, is het tijd om alles samen te voegen. Schep lagen van passievruchtcurd (2/3 eetlepel), limoenmousse (2/3 eetlepel) en passievrucht romanoff (1 soeplepel) in een glas, en bekroon het geheel met de meringue uit de oven. De bereiding van dit dessert vergt heel wat tijd en moeite, maar het resultaat mag er zeker zijn. Enjoy!

Lees ook: Weer eens wat anders: Aperol Spritz-koekjes

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Girlscene | Beeld: Adobe Stock