Desy

Heerlijke koekjes, je kunt ze nog ophangen ook!

Naast alle lekkere stukjes vlees, drankjes en kerstkoekjes vind je het misschien ook wel leuk om iets lekkers in de boom te hebben hangen. Dat kan! Deze koekjes zijn namelijk niet alleen hartstikke lekker om op te eten, maar zien er ook super leuk uit in de boom! Ze zijn heel simpel te maken, lees je mee?

Dit heb je nodig:

  • 225 gram boter, zacht geworden
  • 340 gram lichtbruine suiker
  • 1 ei
  • 340 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
  • 2 theelepels kaneel
  • 3 theelepels gember
  • witte chocolade of suikerglazuur voor decoratie

Verhit de oven voor op 180 graden. Mix de boter samen met de bruine suiker tot een glad geheel. Voeg 1 ei toe en mix opnieuw tot een glad geheel. Zeef de bloem, bakpoeder, zout en kruiden in een grote kom. Voeg het botermengsel toe en mix totdat er stijf beslag wordt gevormd.

Vorm een bol van het beslag en leg dit tussen twee lagen huishoudfolie. Spreid het deeg met een deegroller uit totdat je een rechthoek hebt die ongeveer zo dik is als een muntje. Doe dertig minuten in de koelkast. Haal de plak deeg uit de folie en snijd kerstfiguurtjes uit het deeg. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en maak met een satéprikker gaatjes in de bovenkant van de koekjes. Bak de koekjes 8-10 minuten in voorverwarmde oven. Laat twee minuten op de bakplaat afkoelen en laat verder afkoelen op een rooster. Decoreer met gesmolten chocolade of suikerglazuur. Succes! En niet direct opeten hè;)