Bolletje vanille-ijs erbij en smullen maar!
Iedereen die weleens naar een dergelijk bakprogramma heeft gekeken, heeft vol ongeloof gezien welke creaties de chefs uit hun koksmouw kunnen schudden. Maar ook jij kan de meest fantastische creaties in elkaar flansen. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze appelroosjes? Het is helemaal niet moeilijk, maar het ziet er wel fantastisch uit!
Dit heb je nodig voor 6 roosjes:
- 4 appels
- Sap van een halve citroen
- 3 dessertlepels abrikozenjam (of andere jam naar smaak)
- 2 dessertlepels water + water om de appels in te weken
- 2 vellen bladerdeeg
- Kaneel
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Was de appels en halveer ze daarna. Verwijder het klokhuis en snijd de appels daarna in schijfjes. Je hoeft de appels NIET te schillen.
- Vul een schaal die geschikt is voor de magnetron met de appelschijfjes en vul deze daarna met citroensap en water. Zorg ervoor dat je appels onder water staan.
- Zet je schaal drie minuten in de magnetron zodat de appelschijfjes zacht worden.
- Druk de twee vellen bladerdeeg tegen elkaar aan zodat een grote, lange schijf ontstaat. Snijd deze daarna in 6 gelijke repen.
- Meng de jam en het beetje water en verdeel dit over je bladerdeegreepjes.
- Leg je appelschijfjes halverwege de reepjes, zodat ze half boven het deeg uitsteken. Zorg hierbij dat de bolle kant boven het bladerdeeg uitsteekt.
- Rol de bladerdeeg met daarin de appel op en plaats ze daarna in een bakvorm voor muffins. Zo behouden de roosjes hun vorm het beste.
- Plaats de appelroosjes 40 minuten in de oven en laat ze daarna goed afkoelen. Serveren kan met wat poedersuiker en een bolletje ijs.
Houd jij van appelrecepten? Dan word jij misschien ook wel blij van deze appelgerechten:
Heerlijk Frans appeltaartje
Appelkaneelcake met custard
Hete Bliksem
Bron: TipHero. Beeld: Videostill Food Wishes