Robby

Wat je met je laatste Rolo doet? Maak er een taart van!

Bedenk goed wat je met je laatste Rolo doet! Nou, wat kan je er beter mee doen dan een taart van maken? Wij kunnen geen beter doel bedenken. Alleen heb je er ietsjes meer voor nodig dan alleen je laatste Rolo, maar dat moet geen probleem zijn lijkt ons. Het kost even wat werk, maar dan heb je ook wat: de lekkerste taart die je ooit geproefd hebt.

Wat heb je nodig? 

  • 1 pak biscuitmix (basismix voor taart van bijvoorbeeld dr. Oetker)
  • 4 eieren
  •  50 ml melk
  • 2 rollen Rolo
  • 250 gram slagroom
  •  5 zakjes vanillesuiker
  • 50 gram roomkaas
  • 1 eetlepel witte chocolade pasta
  • 200 gram melkchocolade

Zo maak je het: 

  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Meng de basismix voor biscuittaart volgens de gebruiksaanwijzing tot een glad beslag.
  • Giet dit in een ingevette en met bakpapier beklede springvorm en bak volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Klop de slagroom op met vanillesuiker en klop in een andere kom de roomkaas met de witte chocoladepasta op tot een romig geheel. Meng de roomkaas en de slagroom en zet het een half uur in de koelkast.
  • Als de biscuittaart gebakken is laat je deze een uur afkoelen en snijd deze dan in de lengte dwars doormidden, zodat je twee helften hebt.
  • Hak een halve rol Rolo in kleine stukjes. Pak een derde van de roomkaas en meng hier de Rolo doorheen. Schep dit op de helft van de taart en leg de andere helft erbovenop.
  • Met de rest van het roomkaasmengsel bekleed je de hele buitenkant van de taart, doe dit met een spatel. Houd 3 eetlepels achter! Zet de taart weer een half uur in de koelkast om op te stijven.
  • Verdeel de rest van de roomkaas over de bovenkant en druk de overgebleven Rolo’s erop.
  • Smelt dan 200 gram melkchocolade in de magnetron of au bain marie. Giet dit over de taart. Je zult zien dat de chocolade uitloopt, dit geeft en leuk effect.

Dit bericht bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Chickslovefood | Beeld: videostill