Zo maak je het:
De cake
- Verhit de oven voor op 180 graden. Vet drie springvormen in.
- Gebruik een handmixer om de boter luchtig te mixen. Voeg de suiker toe en mix goed door elkaar. Voeg één voor één de eieren toe en klop goed na iedere toevoeging.
- Voeg de bloem en de kokosmelk toe en mix goed door elkaar. Doe dan het vanille-extract in de kom en meng tot een glad geheel.
- Verdeel het beslag over de drie springvormen. Bak 25 tot 30 in de oven en laat de cake afkoelen.
De vulling
- Roer de suiker, zure room, melk en kokos in een kom tot een glad geheel.
- Neem de springvormen en prik met de verkeerde kant van een houten lepel gaten in de cake.
- Verdeel eenderde van het mengsel over de cake en dek af met de tweede cake.
- Prik opnieuw met de lepel gaten in de cake en smeer hier weer eenderde van het mengsel overheen. Sluit af met de derde cake en herhaal ook hier het proces.
Het glazuur
- Plaats de suiker, de honing, het zout, het water en de eiwitten in een vuurvaste kom en klop dit met een handmixer in 1 minuut op.
- Verwarm het mengsel au bain marie en blijf ondertussen op de hoogste stand zeven minuten mixen. Mix ondertussen het vanille-extract erdoorheen.
- Verdeel het glazuur over de boven- en zijkant van de cake en besprenkel met kokosrasp.
Gek op kokos? Probeer ook dit eens:
Bron: Jamie’s Kitchen | Beeld:videostill The Stay At Home Chef
Pagina 2/2