De ó zo geliefde hummus, maar dan met een twist
Pompoen en hummus zijn beide erg geliefd bij ons. Maar wat als je de twee combineert? Wij weten het zeker: dat is een hemelse combinatie! Ook proberen? Lees dan snel hoe je deze pompoenhummus maakt.
Hummus: lekker en gezond
Heb jij het goede voornemen om gezonder te gaan eten dit jaar, maar heb je nog wat inspiratie nodig? We got you. Deze hummus is lekker én hartstikke gezond. Een heerlijk receptje om goed van start te gaan! Als dip bij je geroosterde groenten of bij een lekker pitabroodje, met deze pompoenhummus is alles mogelijk. Zoals de naam al doet vermoeden bestaat de basis van deze hummus uit pompoen. Voeg er nog een aantal ingrediënten aan toe en je wil nooit meer anders! We vertellen je hoe je te werk gaat.
Zo bereid je deze simpele, maar heerlijke pompoenhummus:
- Meng de kikkererwten, pompoen, olijfolie, knoflook, zout, paprika, rozemarijn en citroensap in een keukenmachine of blender en mix tot een gladde massa.
- Voeg indien nodig meer olijfolie of water toe om de gewenste consistentie te bereiken. Even proeven hoort erbij!
- Garneer eventueel met wat vers gesneden kruiden.
- Serveer met pitabroodjes en dippen maar!
Simpel toch? Eet smakelijk!
Combineren
Het fijne aan (zelfgemaakte) hummus is dat het zo lekker te combineren is. Je kan het zo gek niet bedenken of het smaakt lekker met hummus erbij. Enne, dat gaat verder dan een pitabroodje. Combineer het met een salade, een goed stuk vlees of in een bowl. Het maakt het heerlijk en de mogelijkheden zijn eindeloos!
Lees ook: 10x plantaardige proteïne bommen
Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!
Bron: Tasty | Beeld: Adobe Stock