Desy
75 min.
12 pers.
Ingrediënten
  • 9 stroopwafels
  • 4 eetlepels karamelsaus
  • 150 ml slagroom
  • 150 gram monchou
  • 2 zakjes vanillesuiker

Je favoriete koekje in een taart!

Jammie, wat is er nu beter dan je favoriete koekje verwerkt in een taart? Daarom delen we vandaag met jullie het recept voor deze overheerlijke stroopwafeltaart! Je hebt er niet eens een oven voor nodig!

Misschien doen jullie het ook wel, maar wij hebben op zondag in ieder geval altijd heel veel zin om lekker te bakken. Vooral met dit druilerige en koude weer! Daarom delen we vandaag met jullie een heerlijk recept; een taart van stroopwafel! Is stroopwafel ook jouw favoriete koekje? En heb je een verjaardag op de planning staan? Maak dan eens deze taart voor de visite. Je hebt er bijna niets voor nodig en hij is zo klaar! Je vindt de ingrediënten en bereidingswijze op de volgende pagina.

Zo maak je het:

  • Neem 5 stroopwafels en verkruimel deze (bijvoorbeeld door er hard met een lepel op te drukken of ze in een keukenmachine te doen).
  • Doe het in een kom en voeg de karamelsaus toe. Dit wordt je bodem!
  • Bekleed de bodem van een taartvorm met bakpapier en spreid hier het stroopwafelmengsel over uit. Druk het goed aan.
  • Meng in een kom de slagroom met de monchou tot een glad mengsel. Voeg daarna de vanillesuiker toe. Schep dit mengsel op de stroopwafelbodem.
  • Verkruimel als laatste nog 4 stroopwafels en strooi dit over de taart heen.
  • Stop de taart ongeveer 1 uur in de koelkast om deze op te laten stijven.

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Beeld: Videostill YouTube Judith Verberne