Sabine

Heerlijke Doritos met Cool American smaak

Of je het nu wilt of niet, tijdens de wekelijkse boodschappen loop je altijd wel een keertje langs het chipsschap. Paprikachips is wel lekker, ook naturel doet het altijd goed in gezelschappen, maar kies je toch altijd weer voor de Doritos-chips? Dan is dit recept eentje die je eens moet proberen. Die Doritos kun je namelijk best makkelijk zelf maken. En je hoeft er niet eens een heel groot scala aan vreemde ingrediënten voor te kopen! 

Dit heb je nodig:

  • 1 pak met kleine maïstortilla’s (Deze van de Jumbo bijvoorbeeld).
  • 4 eetlepels gedroogde peterselie
  • 2 eetlepels uienpoeder
  • 2 eetlepels knoflookpoeder
  • halve eetlepel gedroogde dille
  • halve eetlepel gedroogde basilicum
  • halve eetlepel gedroogde bieslook
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel zout
  • olie om te frituren

Zo maak je het:

  • Meng alle kruiden en specerijen met elkaar in een kommetje en roer goed. Doe dit daarna in een blender of keukenmachine zodat de kruiden extra goed met elkaar vermengen en de kruiden een zo fijn mogelijke poeder worden. Snijd de ronde maïstortilla daarna in zessen zoals je ook een taart zou snijden.
  • Doe zes tortillachipsstukjes in de frituur tot ze knapperig zijn. Dit duurt ongeveer twee tot drie minuten.
  • Gebruik een tang om de chipjes uit de frituur te halen en leg ze op keukenpapier. Strooi daarna meteen de kruiden over de tortillachips heen en draai de chipjes daarna om (mét de tang want ze zijn nog heet) om de andere kant te voorzien van kruiden.
  • Laat daarna koelen en zodra ze koud zijn kun je ze eten!
  • De chipjes kun je het beste eten op dezelfde dag dat je ze maakt. Anders kun je ze nog een á twee dagen goed houden in een luchtdichte zak, anders worden de chipjes slof.

Bron: Foodie with my familyBeeld: Videostill