Sabine

Guacamole en uienringen gaan perfect samen

In veel fastfoodrestaurants staat de uienring inmiddels wel op het menu. Dit heerlijke hapje is erg geliefd in Amerika, maar ook in ons kikkerlandje zijn we er inmiddels verzot op. Maar wat variatie op de klassieke uienring kunnen we ook wel waarderen. Zo heb je ze nu ook met een guacamolevulling en je kunt ze zelf maken!

Dit heb je nodig:

  • 3 rijpe avocado’s
  • 1 limoen
  • 1 tomaat, uitgelekt en in stukjes gesneden
  • koriander naar smaak
  • 2 teentjes knoflook, fijn gesneden
  • 1 theelepel zout
  • halve theelepel chilipoeder
  • 2 kleine uien
  • bloem
  • 2 eieren, luchtig geklopt
  • 300 gram paneermeel
  • olie om te frituren

Zo maak je het:

  • Ontdoe de avocado’s van de schil en de pit en prak ze fijn in een grote kom. Doe hier het sap van 1 limoen bij en de gesneden tomaten, koriander, knoflook, zout en chilipoeder. Meng dit goed met elkaar.
  • Snijd de ui in reepjes zodat uienringen ontstaan. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en gebruik een lepel om de guacamole in de ringen te scheppen. Zorg ervoor dat de uien goed gevuld zijn met guacamole. Zet daarna de bakplaat een uur in de vriezer zodat de guacamole hard wordt.
  • Doe daarna bloem eieren en paneermeel in drie aparte kommetjes.
  • Haal de uienringen met guacamole en haal ze eerst door de bloem, dan door het opgeklopte ei en dan door het paneermeel. Herhaal deze stap daarna nog een keer.
  • Doe olie in de (frituur)pan en wacht tot dit 180 graden is. Frituur daarna de guacamole uienringen tot ze aan elke kant goudbruin zijn geworden.
  • Haal de uienringen daarna uit de frituur met een tang en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Besprenkel ze eventueel met nog wat olijfolie en zout en serveer met sour cream.

Bron: Tasty. Beeld: Videostill