Ingrediënten
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 200 gram kipfilet, in blokjes
  • 1 kleine ui, fijngesneden
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 120 ml tomatensap
  • 2 eetlepels tacokruiden
  • 240 ml salsasaus
  • 8 dikke plakken stokbrood
  • 100 gram geraspte kaas
Desy
15 + 5 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 200 gram kipfilet, in blokjes
  • 1 kleine ui, fijngesneden
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 120 ml tomatensap
  • 2 eetlepels tacokruiden
  • 240 ml salsasaus
  • 8 dikke plakken stokbrood
  • 100 gram geraspte kaas

Stukjes stokbrood met kip en gesmolten kaas!

Wij zijn enorm van van dit lunchgerecht (dat je overigens ook als hapje kunt eten); de combinatie van stokbrood, kip en gesmolten kaas zorgt voor een bijzondere smaaksensatie. Je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig en het staat binnen een halfuurtje op tafel.

Zo maak je het:

  • Verhit de olie in een koekenpan of wok op hoog vuur.
  • Voeg, zodra het vuur hoog genoeg is, de kip toe en bak de blokjes kip in ongeveer vijf minuten goudbruin en gaar.
  • Snipper de ui en snijd de paprika in stukjes. Voeg dit toe aan de pan.
  • Bak de groenten ongeveer vijf minuten meer totdat deze zacht(er) worden.
  • Voeg dan het tomatensap en tacokruiden toe. Meng het geheel goed door elkaar en laat de saus ongeveer zeven minuten sudderen totdat deze is ingedikt.
  • Smeer twee eetlepels salsa over ieder sneetje stokbrood en schep er dan een lepel van het kipmengsel op.
  • Strooi als laatste geraspte kaas er overheen. Gril de broodjes in vijf minuten knapperig.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Dit is waarom je na het koffiedrinken naar de wc moet

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Beeld: videostill