Sabine

Dit is een chocoladetaart waar je maar moeilijk slechts één stuk van neemt

Tegen een goed stuk chocoladetaart zegt de zoetekauw niet snel nee. Dat eerste hapje van een lekkere chocoladetaart laat je direct tot rust komen, maar ook verlangen naar meer. Het heeft gewoon iets magisch, zo’n puntje. Met name deze extra smeuïge chocoladetaart streelt elke smaakpapil.

Dit heb je nodig voor de bodem:

  • 110 gram boter, gesmolten
  • 1 pak chocoladecakemix
  • 1 ei

Dit heb je nodig voor de vulling:

  • 115 gram boter, gesmolten
  • 2 eieren
  • 225 gram roomkaas
  • 21 gram cacaopoeder
  • 450 gram poedersuiker
  • 1 theelepel vanille-extract

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een rond bakblik in.
  • Meng de cakemix met één ei en met 110 gram van de boter.
  • Doe het cakemixmengsel in het ingevette bakblik en zet het apart.
  • Gebruik een handmixer om de roomkaas los te kloppen. Meng daarna de cacaopoeder en de 2 eieren met de roomkaas.
  • Zet de handmixer op de laagste stand en voeg de poedersuiker aan het beslag toe. Meng als laatst de 115 gram gesmolten boter en het vanille-extract met het beslag tot het soepel is.
  • Giet het beslag in de taartvorm en zet het daarna 40 tot 50 minuten in de oven. Zet de taart niet langer in de oven, anders zal de taart niet zo smeuïg worden. De taart is goed wanneer de randen hard zijn, maar de binnenkant nog zacht.
  • Laat de cake na het bakken afkoelen voordat deze wordt geserveerd. 

Op zoek naar meer recepten met chocolade? Lees dan ook:

Bron: I am baker Beeld: Videostill