Ingrediënten
  • KIP
  • 1 kilo kip
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1 eetlepel zout
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • NATTE MARINADE
  • 2 eieren
  • 250 milliliter karnemelk
  • 1 eetlepel hot sauce (Frank Red Hot's)
  • FRITUREN
  • 500 gram bloem
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1 theelepel cayennepeper
  • Olie
  • SAUS
  • 25 gram boter
  • 3 theelepels cayennepeper
  • 1 eetlepel donkerbruine basterdsuiker
  • Een halve theelepel knoflookpoeder
  • Een halve theelepel paprikapoeder
Rowan Hattu
30 + 15 min.
4-6 pers.
Ingrediënten
  • KIP
  • 1 kilo kip
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1 eetlepel zout
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • NATTE MARINADE
  • 2 eieren
  • 250 milliliter karnemelk
  • 1 eetlepel hot sauce (Frank Red Hot's)
  • FRITUREN
  • 500 gram bloem
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1 theelepel cayennepeper
  • Olie
  • SAUS
  • 25 gram boter
  • 3 theelepels cayennepeper
  • 1 eetlepel donkerbruine basterdsuiker
  • Een halve theelepel knoflookpoeder
  • Een halve theelepel paprikapoeder

Heerlijk!

Ben jij nog op zoek naar de ultieme EK-snack? Dan zit je met dit recept goed. Er is bij dit recept echter wel een grote voorbereiding nodig, dus zet je schrap! Het duurt even, maar dan heb je ook écht wat.

Zo maak je de ultieme EK-snack

  • Allereerst doe je de kip in een grote kom. Voeg hier zwarte peper, wat zout en de knoflookpoeder aan toe. Meng dit geheel goed door elkaar, en laat drie uur marineren in de koelkast.
  • Daarna klop je de eieren los in een andere kom, en hier voeg je de karnemelk en de hot sauce aan toe. Meng dit dan allemaal goed door elkaar.
  • Pak dan de kip en voeg dit toe aan de natte marinade. Laat dit dan acht uur marineren in de koelkast.
  • Meng dan in een andere grote kom de bloem, zout, zwarte peper, cayennepeper en doe er een grote schep van de natte marinade bij.
  • Zet de frituurpan aan en verhit de olie.
  • Haal de kip uit de marinade en voeg deze dan toe aan de bloem. Zorg ervoor dat de kip helemaal bedekt is in bloem.
  • Frituur de kip vervolgens ongeveer tien minuten in de frituurpan.
  • Laat ze vervolgens uitlekken op keukenpapier en bestrooi het dan met een snuf zout.
  • Ondertussen ga je verder met de saus.
  • Hiervoor doe je alle ingrediënten in een steelpan op een middelhoog vuur. Laat dit staan totdat het begint te koken Daarna verlaag je het vuur en laat je dit twee minuten doorpruttelen.
  • Vervolgens bestrijk je de chicken wings met een kwastje met de saus. Serveer ze met plakjes augurk.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Helemaal klaar voor het EK: zandkoekjes met oranje glazuur

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Culy | Beeld: Adobe Stock