Eigengemaakte barbecuesaus is veel lekkerder!
Je kunt natuurlijk barbecuesaus uit een flesje kopen; hartstikke lekker en kost je geen moeite. Maar, in kant-en-klare sauzen kunnen veel kleur-, smaakstoffen en suikers zitten. Het is daarom veel beter voor je om je eigen barbecuesaus te maken en nog veel lekkerder ook!
Dit heb je nodig:
- 100 milliliter appelciderazijn
- 75 milliliter cola
- 75 milliliter appelsap
- 2 eetlepels sojasaus
- 50 milliliter worcestershiresaus
- 4 eetlepels bruine basterdsuiker
- 2 eetlepels appelstroop
- 1 eetlepel tabasco
- 3 eetlepels barbecuekruiden
- 500 milliliter ketchup
- 100 milliliter honing
- 3 eetlepels balsamicodressing
Zo maak je het:
- Doe de appelciderazijn, cola, de appelsap, de sojasaus en de worcestershiresaus in een steelpan.
- Breng het mengsel bijna aan de kook en voeg dan de suiker, appelstroop, tabasco en barbecuekruiden toe.
- Roer het geheel goed door elkaar totdat de suiker is opgelost.
- Voeg dan de ketchup, honing en balsamicodressing toe aan het mengsel. Draai het vuur omlaag en laat de saus 15 minuten doorkoken.
- Haal de pan van het vuur en laat de saus afkoelen. Schenk de saus in een schone fles of pot en bewaar in de koelkast.
Dit recept bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: Albert Heijn | Beeld: Videostill