Dit lijkt ons wel wat
Soms heb je zo’n moment dat je besluiteloos bent over wat je gaat eten als lunch. Een boterham is lekker, maar soms heb je ook wel zin in wat warms. Deze eieren in een tomatensaus zijn ontzettend lekker, gezond en ideaal als lunch. Dit heb je ervoor nodig:
Wat heb je nodig voor 1 persoon?
- 2 eieren
- 75 gram passata
- 1 teentje knoflook, gesnipperd
- 30 milliliter slagroom
- scheutje olijfolie
- kwart ui, fijngesnipperd
- Parmezaanse kaas, naar smaak
- peper en zout naar smaak
- chilivlokken naar smaak
- verse bascilicumblaadjes, fijngesneden
- toast om te serveren
Wat moet je doen?
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Schenk een beetje olijfolie in een pan en bak hier de knoflook en ui in.
- Schenk de tomatensaus erbij en breng deze op smaak met wat zout, peper, chilivlokken, paprikapoeder en oregano.
- Doe de tomatensaus in een kleine ovenschaal en verdeel hier de basilicum over.
- Doe de eieren in het midden van de ovenschaal. Probeer ervoor te zorgen dat de eieren niet uitlopen, maar maak een kluitje in de tomatensaus waar de eieren in kunnen.
- Verdeel hier de Parmezaanse kaas over en schenk er vervolgens de olijfolie en slagroom over.
- Bak de eieren voor 10 á 12 minuten in de oven.
- Serveer de eieren met toast.
- Eet smakelijk!
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: Food Wishes | Beeld: videostill