Zo til je luchtige eieren naar een hoger niveau!
Eieren op een wolkje, oftewel ‘cloud eggs’, zie je overal voorbijkomen. Deze nieuwe foodtrend ziet er ontzettend mooi uit én is ook nog eens lekker. Heb je een gewone omelet al iets te vaak gehad? Maak deze eieren op een wolkje dan eens!
Wat heb je nodig voor 2 porties?
- 2 eieren
- 10 gram parmezaanse kaas
- Peper
- Zout
- Chilivlokken
- Bieslook
Wat moet je doen?
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Scheid de eierdooiers van het eiwit.
- Klop het eiwit net zo lang tot er pieken ontstaan en roer daarna de parmezaanse kaas door het eiwit.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en schep twee ‘wolkjes’ op het bakpapier.
- Maak met een lepel een kuiltje in het eiwit en doe daar het eigeel in.
- Zet de wolkjes ongeveer zes tot zeven minuten in de oven.
- Houd je van een zachtgekookt eitje? Bak dan eerst alleen de eiwitten vijf minuten in de oven, voeg daarna het eigeel toe en bak vervolgens nog twee minuten in de oven.
- Sprenkel daarna nog wat peper, zout, chilivlokken en bieslook naar smaak over je cloud eggs heen.
Bon appétit!
Variatietip: houd je van ham? Voeg dan wat gekookte hamsnippers aan het eiwit toe.
Gek op ei? Probeer dan ook eens:
Bron: Happy Foods Tube | Beeld: videostill