Naomi

Lekker als ontbijtje!

Een ei hoort erbij, toch? Ben je nou helemaal zat van dat gebakken, gekookte of geroerde ei? Dan is eggs benedict echt wat voor jou. Een gepocheerd eitje op toast met een heerlijke Hollandaisesaus. Niemand die dit kan weerstaan.

Het is supersimpel en werkelijk iedereen kan dit maken!

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

  • 2 Engelse muffins (je kunt ook bolletjes gebruiken)
  • 4 eieren
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 4 grote plakken bacon/spek

Voor de Hollandaisesaus

  • 2 eierdooiers
  • 80 gram gesmolten boter
  • 1 eetlepel citroensap
  • een snufje cayennepeper
  • zout naar smaak

Wat moet je doen?

Zo maak je de saus:

  • Vul een sauspan tot 2,5 centimeter met water en breng dit langzaam aan de kook.
  • Vul een andere pan met water en voeg hier wat azijn aan toe. Hierin worden straks de eieren gepocheerd.
  • Klop het eigeel met de citroensap op in een kom die in de sauspan past en die hittebestendig is. Klop het eigeel op tot het is verdubbeld in hoeveelheid en lichtgeel van kleur is.
  • Plaats de kom bovenop de sauspan en bij roeren. Schenk de boter druppelsgewijs bij de saus.
  • Haal de kom van de sauspan af en breng de Hollandaisesaus op smaak met wat zout en peper.

Zo pocheer je het ei:

  • Breek ieder ei in het water in de andere pan en laat deze koken voor ongeveer drie minuten.
  • Snijd de muffin ondertussen doormidden en smeer aan iedere kant een beetje boter.
  • Haal de eieren uit het water en dep ze met wat keukenpapier.
  • Verdeel de kaas en bacon over de muffins en leg op ieder plakje een ei. Schenk wat Hollandaisesaus over het ei, strooi een snufje cayennepeper over het ei en het is klaar om te eten!

Tip: is de Hollandaisesaus te dik geworden? Voeg dan twee eetlepels heet water toe aan de saus en roer dit door.

Lees ook: De foodtrend van het moment: zo maak je eieren op een wolkje

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Laura in the Kitchen | Beeld: Crouton Crackerjacks videostill