Eens wat anders dan een roerei!
Ben je een gebakken- of gekookt eitje een beetje zat? Probeer dan eens Eggs Benedict. Hierbij zijn de eieren gepocheerd en worden ze geserveerd met een heerlijke, romige Hollandaisesaus! Ziet er nog hartstikke chique uit ook!
Wat heb je nodig voor vier porties Eggs Benedict?
- 2 Engelse muffins (je kunt ook bolletjes gebruiken)
- 4 eieren
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- 4 grote plakken bacon/ spek
Voor de Hollandaisesaus
- 2 eierdooiers
- 80 gram gesmolten boter
- 1 eetlepel citroensap
- Snufje cayennepeper
- Zout naar smaak
Wat moet je doen?
Zo maak je de saus:
- Vul een sauspan tot 2,5 centimeter met water en breng dit langzaam aan de kook
- Vul een andere pan met water en voeg hier wat azijn aan toe. Hierin worden straks de eieren gepocheerd.
- Klop het eigeel met de citroensap op in een kom die in de sauspan past en die hittebestendig is. Klop het eigeel op tot het in is verdubbeld in hoeveelheid en lichtgeel is.
- Plaats de kom bovenop de sauspan en bij roeren. Schenk de boter druppelsgewijs bij de saus.
- Haal de kom van de sauspan af en breng de Hollandaisesaus op smaak met wat zout en peper.
Zo pocheer je het ei:
- Breek ieder ei in het water in de andere pan en laat deze koken voor ongeveer drie minuten.
- Snijd de muffin ondertussen doormidden en smeer aan iedere kant een beetje boter.
- Haal de eieren uit het water en dep ze met wat keukenpapier.
- Verdeel de kaas en bacon over de muffins en leg op ieder plakje een ei. Schenk wat Hollandaisesaus over het ei en het is klaar om te eten!
Tip: is de Hollandaisesaus te dik geworden? Voeg dan twee eetlepels heet water toe aan de saus en roer dit door.
Gek op eieren? Maak ook:
Bron: Laura in the Kitchen | Beeld: Wikimedia Commons, Mark Mitchell