Dit heb je nodig voor 8 koekjes-lepels:
- 455 gram koekjesdeeg
- 95 gram bloem + extra om te bestuiven
- 50 gram discodip
- 350 gram melkchocolade om te smelten
- 2 eetlepels kokosolie
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 160°C.
- Rol het koekjesdeeg uit op een met bloem bestoven oppervlak totdat het zo’n 6 millimeter dik is.
- Sprenkel de discodip over het deeg heen en rol het voorzichtig in het deeg.
- Leg een lepel op het deeg en snijd met een mesje de vorm van de lepel eruit. Doe dit acht keer.
- Vet acht lepels in met wat boter en leg ze op de kop op een vel pakpapier. Plaats de deeglepels erop en vorm ze naar de lepel.
- Bak de lepels in de oven zo’n 25 tot 30 minuten goudbruin.
- Laat de koekjes 10 minuten afkoelen voordat je ze van de vorm afhaalt.
- Doe de chocola samen met de kokosolie in de magnetron en verwarm het steeds 30 seconden en roer tussendoor totdat het gesmolten is.
- Dip ieder koekje in de chocola en laat dit opstijven op een koelrek.
- Serveer de eetbare lepels zo of met ijs en slagroom. Jammie!
In dit filmpje zie je hoe alle koekjes gemaakt worden:
Pagina 2/2
Lees ook: Gezond glazuur maak je heel gemakkelijk met dit bijzondere ingrediënt
Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: Tasty | Beeld: Videostills Tasty
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.