Sabine

Haal de rabarber maar in huis, dit recept wil je proberen!

Heb je weleens in de winkel naar een stengel rabarber gestaard zonder te weten wat je er nu echt mee kunt maken? Dan ben je niet de enige. Het kan best lastig zijn om deze fruitsoort lekker klaar te maken; je hebt geen zin om in een zuur gerecht te happen. Gelukkig is deze rabarberkruimeltaart alles behalve zuur en nog makkelijk te maken ook!

Rabarber is soms een beetje het onderschoven kindje in het fruitschap. Velen weten niet zo goed wat ze ermee aanmoeten en kiezen dan maar voor de appels. Hoogtijd om hier een einde aan te maken. Rabarber leent zich prima voor heerlijke kruimeltaart.

Dit heb je nodig:

Voor de bodem

  • 300 gram bloem
  • 100 gram suiker
  • 200 gram koude roomboter
  • 1 ei
  • Snufje zout

Voor de vulling:

  • 700 gram rabarber
  • 1 theelepel kaneel
  • 3 eetlepels custardpoeder
  • 200 gram suiker

Voor de crumble:

  • 110 gram bloem
  • 60 gram kristalsuiker
  • 120 gram koude roomboter

Pagina 1/2