Sabine

Augurkenchips? Het klinkt raar, maar het is heerlijk!

De Airfryer is echt een fantastisch ding. Je kunt er patat in maken die minder vet wordt dan uit de frituurpan, maar ook taarten en biefstukken kunnen bereid worden in de lucht friteuse. Maar hier houdt het echt niet op met de pret. Ook deze augurkenchips met dille en Parmezaanse kaas kun je bereiden in het fantastische ding.

Dit heb je nodig voor 4 porties:

  • Een pot augurken van 670 gram (dit is het gewicht inclusief het vocht)
  • 2 eieren
  • 60 gram paneermeel
  • 30 gram Parmezaanse kaas
  • 1 theelepelt dillekruiden

Zo maak je het:

  • Giet het vocht uit je pot augurken en snijd daarna je augurken in dunne plakjes van ongeveer een halve centimeter. Plaats ze daarna op keukenpapier zodat het keukenpapier het vocht kan opnemen.
  • Klopt in een laag kommetje de eieren luchtig. Voeg aan een ander kommetje de paneermeel, Parmezaanse kaas en dillekruiden toe en mix het tot het goed is gecombineerd.
  • Haal je augurkenplakjes daarna door het ei en haal het daarna door het paneermeelmengsel. Zorg dat de augurkenplakjes helemaal bedekt zijn.
  • Uiteindelijk heb je heel wat augurkenplakjes bedekt met het mengsel. Ze passen helaas niet allemaal in Airfryer. Doe daarom eerst de helft van de plakjes in de friteuse en bak ze in acht tot tien minuten op 180 graden. Doe daarna de andere helft. Daarna kun je genieten van je heerlijke augurkenchips!

Op zoek naar meer chipsinspiratie? Misschien vind je deze gerechten ook lekker:

Bron: The Creative BiteBeeld: Videostill YouTube Todd’s Kitchen