Is dit het beste eenpansgerecht ooit?
Wanneer je een keertje geen zin of geen tijd hebt om uitgebreid te koken is een eenpansgerecht een enorme uitkomst: je gooit alles in een pan, laat het even staan en klaar ben je. Dit romige eenpansgerecht bevat orzo, een gedroogde pastasoort met de grootte van een rijstkorrel. Doordat orzo klein is en snel gaart, is het ideaal om te verwerken in een eenpansgerecht.
Dit heb je nodig:
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 kleine ui, fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 500 gram orzo pasta
- 480 milliliter kippenbouillon
- 480 milliliter volle melk
- 450 gram babyspinazie, in stukken gehakt
- 100 gram Parmezaanse kaas, geraspt
- zout en peper
Zo maak je het:
- Verhit olijfolie in een braadpan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak dit glazig totdat de ui glazig en zacht wordt. Voeg dan de knoflook en de orzo toe en breng op smaak met peper en zout. Bak 1 minuut.
- Roer dan de melk en de bouillon erdoorheen en breng het geheel aan de kook. Dek de pan af en draai het vuur laag. Kook ongeveer 10 minuten totdat bijna al het vocht is geabsorbeerd en er een dikke saus is ontstaan.
- Roer de spinazie en de Parmezaanse kaas erdoorheen en blijf roeren tot de kaas is gesmolten. Breng op smaak met zout en peper en garneer met nog een beetje kaas.
Lees ook: Met dit vreemde ingrediënt maak je de lekkerste chili con carne ooit!