Ingrediënten
  • 1 eetlepel olijfolie  
  • 1 kleine gele ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 450 gram fusilli (of pasta naar keuze)
  • 1 middelgrote broccoli, in kleine roosjes gesneden
  • 830 milliliter water
  • 475 milliliter volvette kookroom
  • Zout
  • Peper
  • Snuf gemalen rode pepervlokken
  • 400 gram geraspte cheddar
  • 400 gram geraspte Parmezaanse kaas
Sanne
30 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 1 eetlepel olijfolie  
  • 1 kleine gele ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 450 gram fusilli (of pasta naar keuze)
  • 1 middelgrote broccoli, in kleine roosjes gesneden
  • 830 milliliter water
  • 475 milliliter volvette kookroom
  • Zout
  • Peper
  • Snuf gemalen rode pepervlokken
  • 400 gram geraspte cheddar
  • 400 gram geraspte Parmezaanse kaas

Makkelijk, snel én lekker

We zijn dol op een goed eenpansgerecht. Het is lekker makkelijk en je hebt na afloop weinig afwas. Dit recept zou dan ook zomaar een van je nieuwe favorieten kunnen worden. Deze romige pasta is geïnspireerd op mac and cheese, maar dan nog beter. Dankzij de broccoli krijg je ook nog eens een portie groenen binnen. Tijd om de keuken in de gaan!

Zo maak je de pasta:

  • Verhit olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
  • Doe de uien in de pan en bak tot ze zacht zijn, ongeveer 5 minuten.
  • Voeg de knoflook toe en kook tot het geurig is, ongeveer 1 minuut.
  • Voeg de fusilli en broccoli toe aan de pan en roer het water en de kookroom erdoor.
  • Kruid de pasta met peper, zout en rode pepervlokken.
  • Breng het geheel aan de kook, zet het dan vuur lager en laat het sudderen. Roer af en toe goed door, tot de pasta al dente is. Ongeveer 12 tot 14 minuten.
  • Voeg tot slot de kaas toe en roer tot het gesmolten is.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Is volkorenpasta echt gezonder dan normale pasta?

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: iStock