Ingrediënten
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 250 gram kip
  • 1 ui, gesnipperd
  • 150 gram champignons, in plakjes gesneden
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 4 eetlepels boter
  • 40 gram bloem
  • 500 milliliter melk
  • 375 milliliter kippenbouillon
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel dille
  • 1 theelepel tijm
  • 1/4 theelepel cayennepeper
  • Snufje zout en peper
  • 450 gram ongekookte gnocchi
  • 60 gram spinazie
  • 75 gram geraspte parmezaanse kaas
redacteur
40 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 250 gram kip
  • 1 ui, gesnipperd
  • 150 gram champignons, in plakjes gesneden
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 4 eetlepels boter
  • 40 gram bloem
  • 500 milliliter melk
  • 375 milliliter kippenbouillon
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel dille
  • 1 theelepel tijm
  • 1/4 theelepel cayennepeper
  • Snufje zout en peper
  • 450 gram ongekookte gnocchi
  • 60 gram spinazie
  • 75 gram geraspte parmezaanse kaas

Aan dit heerlijke maaltje houd je weinig afwas over

Op een luie dag hebben we weinig zin om te koken. We gooien het liefst gewoon van alles bij elkaar en hup: aanvallen maar. Voor wie ook van lekker makkelijk houdt, is deze romige eenpans-gnocchi met kip buitengewoon geschikt. Je heb er maar één pan voor nodig. Over overzichtelijk gesproken! 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de eenpans-gnocchi met kip:

  • Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • Zet een koekenpan op het vuur en verhit hierin wat olijfolie. Bak hierin de kip gaar. Haal de kip uit de pan en leg apart.
  • Verhit opnieuw wat olijfolie in de koekenpan. Voeg de uien toe en bak deze totdat ze zacht en glazig zijn. Voeg de champignons toe en bak deze mee totdat ze goudbruin kleuren. Doe ook de knoflook erbij en bak een minuutje mee. Doe alles in een apart kommetje en zet apart.
  • Gebruik dezelfde koekenpan en smelt hierin de boter. Wanneer de boter gesmolten is, voeg je de bloem toe en roer je tot een glad mengsel. Kook 2 minuten terwijl je blijft roeren.
  • Voeg de melk en kippenbouillon toe en roer totdat er geen klontjes meer zijn. Breng aan de kook en roer regelmatig. Laat het mengsel wat indikken. Doe de oregano, dille, tijm, cayennepeper, het zout en de peper erbij.
  • Wanneer de saus is ingedikt, voeg je de gebakken kip toe en de ongekookte gnocchi, het champignons-uienmengsel en de spinazie. Roer goed door en kook totdat de spinazie geslonken is. Draai het vuur uit.
  • Doe alles in een ovenschaal en bak de schotel in 25 tot 30 minuten gaar.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Recept: kip met champignons in kruidenroomsaus

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: What’s For Din’? | Beeld: Videostill