Een echte bak-klassieker: DIT is het recept voor de allerlekkerste worteltjestaart!

Robby

Dit heb je nodig:

Voor de taart:

  • 6 eieren
  • 280 g bruine basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 300 ml zonnebloemolie
  • 350 g zelfrijzend bakmeel
  • 3 tl bakpoeder
  • 2 tl speculaaskruiden
  • 100 g walnoten
  • 100 g rozijnen
  • ½ sinaasappelschil, geraspt
  • 400 g geraspte wortel, wij kochten geschilde worteltjes en raspten die in de keukenmachine

Voor het glazuur:

  • 200 g roomkaas
  • 50 g roomboter
  • citroensap (van een halve citroen)
  • 100 g poedersuiker

Zo maak je het: 

De taart:

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de eieren, basterdsuiker, vanillesuiker en zonnebloemolie in de mixer tot het een egaal mengsel is en voeg dan het bakpoeder en zelfrijzend bakmeel toe.
  • Nu kun je ook de speculaaskruiden, walnoten, rozijnen en sinaasappelschil toevoegen aan het beslag. Dan is het tijd om de geraspte wortel erdoor te mixen. Laat de mixer nog even kort doordraaien, zodat de wortel goed door het beslag wordt gemengd. Maar doe dit ook weer niet te lang, omdat dan de luchtigheid verdwijnt.
  • Doe het mengsel in een ingevette ronde bakvorm (bijvoorbeeld met een doorsnede van 23 centimeter). De worteltjestaart kan nu in de oven. Bak de taart 1 uur, tot je er een satéprikker in kunt steken die er weer droog uitkomt. Het ligt aan je oven of dit een uur duurt of iets langer. Laat de taart vervolgens goed afkoelen voor je het glazuur erop doet.

De topping/frosting:

  • Zorg dat de boter op kamertemperatuur is als je begint met het glazuur en klop die vervolgens zacht en luchtig in de mixer.
  • Voeg de roomkaas, poedersuiker en het citroensap toe en mix alles nog even goed tot een egaal mengsel.
  • Pas als de worteltjestaart is afgekoeld (heel belangrijk!), kun je ’m bestrijken met de glazuur.

Pagina 2/2

Lees ook: Zo maak je een romige pindakaascheesecake met browniebodem

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Margriet | Pixabay