redacteur
20 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 100 gram witte chocolade
  • 100 gram pure chocolade
  • 500 milliliter slagroom

Voor echte chocoladeliefhebbers

Wij krijgen geen genoeg van chocolade. Puur, melk, wit, hazelnoot of karamel zeezout: we zijn voor elke variant wel te porren. Daarom werden we ook zo gelukkig van deze dubbele chocolademousse, met pure én witte chocolade. Bonus: je hebt er maar drie ingrediënten voor nodig.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de dubbele chocolademousse:

  • Snijd de witte en pure chocolade in kleine stukjes en doe de chocolades in twee verschillende schaaltjes.
  • Zet een sauspannetje op het vuur en verhit hierin 200 milliliter slagroom. Breng aan de kook en giet de hete slagroom daarna meteen in de schaaltjes met chocolade (half om half). Laat ongeveer 5 minuten staan en roer de slagroom daarna door de chocolade heen. Laat de chocolade volledig smelten.
  • Wanneer de chocolades helemaal gesmolten zijn, laat je ze 5 tot 10 minuten afkoelen.
  • Neem een grote kom en klop hierin 300 milliliter slagroom tot zachte pieken. Doe vervolges de helft van de slagroom in een aparte kom.
  • Voeg de gesmolten witte chocolade in porties toe aan een kom slagroom en blijf de slagroom kloppen, totdat alles goed vermengd is en de slagroom helemaal opgeklopt is. Voeg de gesmolten pure chocolade aan de andere kom slagroom toe, op dezelfde manier.
  • Zet de glazen klaar en doe lepel hierin een laag pure chocolademousse, gevolgd door een laag witte chocolademousse.
  • Serveer de chocolademousse direct of bewaar hem 3 tot 4 uur in de koelkast. Vlak voor het serveren kun je de mousse eventueel nog garneren met wat chocoladeschaafsel of andere toppings naar keuze.

Lees ook: Binnen een kwartier klaar: gebakken perziken met ijs, heerlijk als toetje!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Spicebangla | Beeld: Videostill