Je drumsticks waren nog nooit zo lekker!
Dat drumsticks heerlijk zijn, hoeven we jou niet te vertellen. Dat heerlijke knapperige jasje dat heerlijk sappige kip omhult. Wist je dat je die kip én dat jasje nog lekkerder kan maken door het toevoegen van een heel speciaal en niet zo voor de hand liggend ingrediënt?
Dit verwacht je niet.
Geheim ingrediënt
Het geheime ingrediënt van deze heerlijke malse kippenpootjes is… thee! Ja, echt. Maar gebruik niet zomaar elke soort thee. Kies voor Earl Grey. Deze thee verrijkt de smaak van je kip intens en zorgt ervoor dat het net dat beetje extra krijgt. Iedereen aan tafel zal zich afvragen wat jouw kip zo’n bijzondere smaak geeft en jij weet als enige dit verrassende antwoord. We delen ook ons eigen recept voor kipdrumsticks met je. Doe er je voordeel mee…
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.
Wat moet je doen?
- Roer de thee, sinaasappelsap en honing door elkaar in een middelgrote sauspan en breng het tot het kookpunt.
- Zet het vuur laag, maar zorg dat het blijft koken en roer het zo af en toe even door. Laat het inkoken tot er ongeveer 150 milliliter over blijft. Dit duurt 25 minuten.
- Haal de pan van het vuur en roer wat zout en peper door het mengsel. Hou de helft van de saus apart in een kommetje.
- Verwarm de grill op de middelhoge stand en wrijf de drumsticks in met wat olie. Kruid de drumsticks met wat zout en peper.
- Grill de drumsticks voor ongeveer 6 tot 7 minuten en zet de grill dan terug naar de middelste stand. Grill de drumsticks dan nog 15 minuten. Smeer de drumsticks in de laatste 3 minuten in met de saus uit de pan.
- Leg de drumsticks op een bord en giet er nu de resterende saus over.
- Lekker met gebakken aardappelen en worteltjes!
Lees ook: Recept: frikandelbroodjes uit de Airfryer
Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: RealSimple | Beeld: videostill The Stay At Home Chef