Wat moet je doen?
- Doe de koekjes in een keukenmachine en laat deze draaien tot ze goed verkruimeld zijn. Voeg de boter toe en roer door tot alle koekjes zijn vermengd met de boter.
- Bekleed een taartvorm met bakpapier en druk de koekjes op de bodem. Maak een platte bodem door met een lepel de koekjes aan te drukken.
- Leg de taartvorm in de koelkast tot de eerste laag mousse erin gaat.
- Maak vervolgens de pure chocolademousse. Doe de chocolade in een hittebestendige kom en schenk er 120 milliliter slagroom bij. Smelt de chocolade au bain Marie en blijf net zo lang roeren tot de chocolade en slagroom goed is vermengd.
- Schenk ondertussen het koude water in een kommetje en doe de gelatine erbij.
- Warm het gelatinemengsel op een laag vuur op en schenk dit bij de slagroomchocolade. Roer dit goed door en laat het vervolgens helemaal afkoelen.
- Klop 160 milliliter slagroom in een andere kom tot stijve pieken en doe dit vervolgens bij de slagroomchocolade. Roer tot een geheel en verdeel dit vervolgens gelijkmatig over de koekjesbodem. Plaats de mousse minstens 20 minuten in de koelkast voor de volgende laag mousse eroverheen gaat.
- Doe met de witte en melkchocolade hetzelfde als je deed met de pure chocolade.
- Zet de taart vervolgens vier uur in de koelkast of langer.
- Ga met een mes langs de rand van de taart voordat je ‘m uit de vorm haalt.
- Zeef wat cacao over de taart heen voor je de chocolademoussetaart serveert. Serveer eventueel ook met wat besjes.
- Geniet ervan!
Vond je dit lekker? Probeer ook:
- Watertanden gegarandeerd: extra smeuïge chocoladetaart
- Heerlijk Braziliaans toetje: deze gigantische chocolade ‘Brigadeiro
- Met dit supervreemde ingrediënt maak je de lekkerste chocoladecake ooit!
Bron: Home Cooking Adventure | beeld: videostill Home Cooking Adventure
Pagina 2/2