Desy

Geen melk, geen suiker en geen bloem!

Pannenkoeken bakken is hartstikke leuk en het resultaat is erg lekker, maar zeker niet gezond. Voornamelijk in de zomer willen nét even wat gezonder eten en vaak passen gerechten als pannenkoeken niet helemaal binnen dit plaatje. Maak dan eens deze gezondere chocolade-bananenpannenkoeken; genieten zonder schuldgevoelens!

Dit heb je nodig (voor 6-8 kleine pannenkoeken):

  • 1-2 eetlepels cacaopoeder
  • 1 middelrijpe banaan, fijngestampt
  • 2 grote eieren

Zo maak je het:

  • Doe de cacaopoeder, banaan en eieren in een blender samen met andere optionele ingrediënten (bijvoorbeeld een theelepel bakpoeder voor luchtige pannenkoeken of een theelepel vanillesuiker voor een iets zoetere smaak)
  • Mix de ingrediënten door elkaar tot er een homogeen en glad mengsel ontstaat.
  • Verhit een beetje boter of olie in een koekenpan en lepel twee eetlepels beslag in de koekenpan. Laat het beslag over de pan uitlopen en zet op het vuur. Bak 1-2 minuten totdat de onderkant bruin is en bak dan de andere kant ook 1-2 minuten.
  • Bewaar de gemaakte pannenkoeken op een bord afgedekt met aluminiumfolie zodat ze warm blijven terwijl je de andere pannenkoeken klaarmaakt.
  • Serveer de pannenkoeken met slagroom, aardbeien, jam of een andere topping. Je kunt ze zo (on)gezond maken als je zelf wilt!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: TipHero Recipes | Beeld: Pexels