Wat moet je doen?
- Doe de wortels, paprika, ui en lente-ui in de blender. Zorg dat het een mooi glad mengsel vormt. Gooi vervolgens alles in een grote kom.
- Doe daarna ook de bonen met het vocht, gekookte quinoa en havermout in de blender en maak ook hiervan een mooi mengsel.
- Doe dat mengsel ook in de grote kom. Voeg de knoflook en de fijngehakte kruiden en specerijen toe.
- Doe de olijfolie erbij en meng het geheel goed en voeg daarna de bouillon en polenta toe. Mix het vervolgens weer goed door elkaar.
- Doe het geheel in een ingevette cakevorm en bak het gehaktbrood in 45 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
- Als het gehaktbrood klaar is, smeer het geheel dan in met de bbq-saus. Doe het brood nog 15 minuten in de oven, zodat de saus een lekkere textuur krijgt.
- Laat het brood daarna 10 minuten opstijven en afkoelen en eten maar!
Eet smakelijk!
Wil je meer vegetarische gerechten? Bekijk deze dan eens:
- Deze courgette-rolletjes met spinazie en geitenkaas zijn echt verrukkelijk!
- De oerhollandse bloemkool kennen we allemaal wel, maar zo heb je hem waarschijnlijk nog nooit gegeten! Heerlijk!
Bron en beeld : i heart recipes
Pagina 2/2