Sabine

Van deze donut kun je toch alleen maar gelukkig worden?

Geluk zit in de kleine dingen, zo wordt weleens gezegd. En wie zijn tanden in dit gebakje zet, snapt opeens waar die gelukzalige uitspraak vandaan komt. Deze strawberry cheesecake donut streelt elke smaakpapil van de donutliefhebber en zou daarom hoog op de eet-bucketlist van elke donutliefhebber moeten staan.

Dit heb je nodig voor de donut:

  • 110 gram roomkaas, op kamertemperatuur
  • 100 gram suiker
  • 1 ei
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 30 gram aardbeienjam
  • 75 gram aardbeien, in stukjes gesneden
  • 200 gram pannenkoekenmix
  • 130 gram bloem + extra voor het kneden
  • natuurlijke olie voor frituren

Dit heb je nodig voor de glazuur

  • 110 gram roomkaas, op kamertemperatuur
  • 30 gram poedersuiker
  • 1 eetlepel vanille-extract
  • 60 milliliter melk

Zo maak je de donuts:

  • Meng in een grote kom de roomkaas, suiker, ei en vanille-extract tot het een soepel geheel is.
  • Voeg de gesneden aardbeien en aardbeienjam toe en roer opnieuw tot het een soepel beslag is.
  • Meng daarna de pannenkoekenmix en bloem toe tot het beslag een plakkerig en roze geheel is.
  • Bestuif je aanrechtblad met wat bloem en verspreid het deeg hierop uit. Bestuif daarna ook de bovenkant van het beslag met bloem.
  • Rol het deeg uit tot dit ongeveer 2.5 centimeter dik is.
  • Gebruik een grote mok om rondjes uit het beslag te steken en gebruik daarna een kleiner glas om een gat in het rondje te maken. Zo ontstaat de donutvorm.
  • Haal de uitgestoken donuts uit het deeg en leeg ze op een ander oppervlakte waar wat bloem op is gedaan. Rol het overgebleven deeg bij elkaar en rol dit opnieuw uit tot een 2.5 centimeter dik oppervlakte en steek opnieuw donuts. Doe dit tot het deeg op is.
  • Verwarm de frituurolie op tot 180 graden en plaats voorzichtig een paar van de donuts in de olie.
  • Frituur tot de donut bruin is en draai ‘m daarna om tot ook de andere kant bruin wordt. Haal daarna de donut uit de olie met een tang en laat het uitlekken op een stukje keukenpapier.

Zo maak je het glazuur:

  • Klop de roomkaas los in een kom tot het soepel is.
  • Voeg de poedersuiker toe en roer voorzichtig zodat de poedersuiker niet uit de kom stuift.
  • Voeg daarna de vanille-extract en melk toe.
  • Dip de bovenkant van de donuts in de glazuur. Voeg eventueel nog wat gesneden aardbeien toe voor een mooi geheel.

Bron: TastyBeeld: Videostill Tasty